بيانيه / ترغیب به خشونت از سوی هرکس که باشد جنایت است

ترغیب به خشونت از سوی هرکس که باشد جنایت است
بیانیه موسسه بین‌المللی گفت و گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در محکومیت پیشنهاد سوزاندن قرآن

جرس: به دنبال تصمیم یک کشیش آمریکایی برای دعوت به سوزاندن قرآن کریم در روز 11 سپتامبر، "موسسه بین‌المللی گفت و گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها" بیانیه‌ای را در محکومیت این فاجعه خشونت‌بار صادر کرد.



به گزارش جرس، در بخشی از این بیانیه آمده است: این دعوت نابخردانه که متوقف ماند، نه با جوهر ادیان الهی نسبتی دارد و نه با بدیهیات عقلانی و انسانی. اما از آنجا که به نام دین علیه دینی دیگر انجام می‌گرفت، می توانست جهان های دینی را در برابر هم قرار دهد و جهان انسانی را به ورطه ی جدیدی از خشونت و ستیز بکشاند.


متن کامل این بیانیه بدین شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم


جهان هنوز فاجعه تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی را از یاد نبرده است که در سپتامبری دیگر باز شاهد اقدامی خشونت آمیز به نام دین در سویی دیگر شد. دعوت "تری جونز" برای سوزاندن قرآن کریم کاری از همان جنس در زمینه ی کاشتن بذر کینه و خشونت، انسداد عرصه های همزیستی و صلح و گفت و گو و نشانه ای از بروز یک بیماری مهلک در همه جای عالم است. این دعوت نابخردانه که خوشبختانه در اثر موضعگیری های صریح اندیشمندان و مؤمنان همه ی ادیان و فشار افکار عمومی جهان متوقف ماند، نه با جوهر ادیان الهی نسبتی دارد و نه با بدیهیات عقلانی و انسانی.


اما از آنجا که به نام دین علیه دینی دیگر انجام میگرفت، می توانست جهان های دینی را در برابر هم قرار دهد و جهان انسانی را به ورطه ی جدیدی از خشونت و ستیز بکشاند. ترغیب به خشونت و نابردباری و ترویج تروریسم از سوی هرکس که باشد جنایت است و اگر به نام دین چه به نام اسلام و چه به نام مسیحیت باشد، جنایت مضاعف است و جفا به خداوند و عالم بشریت.


جهان برای زندگی امن و آزاد و عادلانه و برای دور شدن از ورطه جنگ و خشونت نیازمند دین و اخلاق و ارائه و اشاعه تصویر رحمانی از ادیان الهی و همه مومنان و دینداران است. پس برای همه ی پیروان ادیان مبرم ترین وظیفه توجه به این مهم و تکیه بر نقاط مشترکی است که نتیجه آن بالا بردن سطح مدارا، ترویج گفت و گو و ائتلاف برای صلح است.


این دعوت صریح خداوند است که همه ی پیامبران در کتاب های مقدس مروج آن بوده اند و به تعبیر قرآن کریم: « يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى كَلَمَةٍ سَوَاء بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللّهَ » (ای کسانی که به دین الهی معتقد هستید بیایید پیرامون آن کلمه ی مشترک که پرستیدن خدای واحد است گرد هم آییم).


جای امیدواری است که وجدان بشری اکنون در برابر این اقدام جنایتکارانه به درد آمد و از خود واکنش نشان داد. نخبگان و اندیشمندان مسیحی در کنار عالمان و متفکران مسلمان به محکوم کردن این عمل ناشایست پرداختند و این واکنش مناسب به بار نشست و نشان داد که برای جلوگیری از فاجعه های بزرگ تر و دامنه های خوفناک تر باید به دامان افکار عمومی پناه برد و خشونت طلبان و حادثه سازان را به هر نام که باشند در انزوا و طرد و تنهایی قرار داد.


تلاش های گسترده و فوری که از سوی همه ی عالمان و متدینان مسیحی و مسلمان و سایر ادیان و نیز نهادهای مدنی و شخصیت های سیاسی به انجام رسید گام نخست در راه دفع این شر جدید انسانی و محاکمه و محکومیت عامل یا عاملان آن در محکمه ی وجدان بشری و افکار عمومی جهانی بود. باید گامهای استوار بعدی را در راه پیشگیری از وقوع فجایعی از این دست برداشت و برای زدودن خشونت از چهره ی انسانی و اخلاقی دین و اهتمام به گفت و گو در همه ی عرصه ها تلاشی مجدانه را سامان داد.


"مؤسسه بین المللی گفت و گوی فرهنگ ها و تمدن ها" که افتخار آن را دارد که با پیشنهاد ریاست آن در سال 2001 میلادی سهمی اندک در ترویج فرهنگ گفت و گو و ائتلاف برای صلح در عرصه ی جهانی داشته باشد ، اکنون نیز دست همه ی آنان را که برای دورشدن جهان از خطر افراط گرایی، جمود، خشونت و جنگ در اندیشه اند، به گرمی می فشارد و همچنان بر پیشبرد برنامه های عملی در این زمینه تاکید می کند.

موسسه ی بین المللی گفت و گوی فرهنگ ها و تمدن ها- تهران


19/6/1389




منبع : جرس
لينك در جرس : http://www.rahesabz.net/story/23214/

0 نظر:

ارسال یک نظر

پيشاپيش از نظر شما متشكريم ؛ حتي اگر مخالف ما هستين !